Dell Optiplex 7070: Ένα νέο κεφάλαιο στην τεχνολογία ξεκινάει

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς προσφέροντας όλο και περισσότερα πράγματα στον άνθρωπο εκπλήσσοντας τον συνεχώς με τις πρωτότυπες και διαφορετικές λειτουργίες και δυνατότητες που προσφέρει.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο ειδών υπολογιστές με αυτούς να είναι οι φορητοί και οι σταθεροί υπολογιστές με τους χρήστες να προτιμάνε τους πρώτους για μεγαλύτερη άνεση λόγω της εύκολης χρήσης και μετακίνησης τους, ενώ άλλοι προτιμούν τους σταθερούς λόγω το ότι μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν για τις μεγάλες απαιτήσεις που έχουν είτε επειδή έχουν να κάνουν σε θέμα δουλειάς είτε σε gaming είτε μέχρι και γενικά για προσωπική χρήση.

Η Dell για ακόμη μία φορά πρωτοτυπεί και κοιτάει πιο μπροστά στο μέλλον προσφέροντας τους νέους Dell OptiPlex Ultra οι οποίοι συνδυάζουν το φορητό και σταθερό στοιχείο των υπολογιστών σε ένα.

Συγκεκριμένα το emea.gr έλαβε το Dell OptiPlex 7070 Ultra και έκανε ένα αρκετά μεγάλο test drive για να συνειδητοποιήσει τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει αυτή η νέα γενιά υπολογιστών τη σήμερον εποχή.

Ο Dell OptiPlex 7070 Ultra έρχεται σε αρκετές διαφορετικές εκδόσεις επεξεργαστών (i3, i5, i7), με διαφορετική χωρητικότητα και RAM αλλά το λειτουργικό των Windows 10 να παραμένει ίδιο σε όλους. Αυτό είναι από την αρχή ένα πολύ θετικό για την σειρά αυτή διότι δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ποια έκδοση του ταιριάζει περισσότερο.

Επίσης η σειρά Ultra είναι εντελώς διαφορετική από την έκδοση Micro για έναν και μόνο λόγο. Η έκδοση Ultra είναι πιο λεπτή και πιο ελαφριά από την Micro με το πλεονέκτημα ότι ο κάτοχος της συσκευής θα μπορεί να την κουβαλήσει μαζί με την βάση μέχρι και στην τσάντα του χωρίς κανένα πρόβλημα και επίσης δεν πιάνει σχεδόν καθόλου χώρο όπου και αν τον τοποθετήσει είτε στο σπίτι είτε στον εργασιακό του χώρο.

Αυτό οφείλεται γιατί ο “μίνι” πύργος του ultra είναι μικρότερος από την έκδοση Micro και δεν εξέχει σαν εκείνη διότι τοποθετείται πάνω στην πλάτη της βάσης της οθόνης ομοιόμορφα όπου και φαίνεται σαν να είναι ένα με την κανονική βάση.

Θύρες και υποδοχές

Ο Dell OptiPlex 7070 Ultra διαθέτει αρκετά σε ότι έχει να κάνει με τις θύρες αλλά και τις υποδοχές με αυτά να είναι:

  1. Συνδυαστική υποδοχή ήχου
  2. Φωτεινή ένδειξη δραστηριότητας μονάδας αποθήκευσης 
  3. Θύρα USB 3.1 2ης γενιάς Type-C™ με εναλλακτική λειτουργία DisplayPort 
  4. Θύρα USB 3.1 2ης γενιάς Type-A 
  5. Θύρα USB 3.1 1ης γενιάς Type-A με Smart Power On 
  6. Θύρα USB 3.1 2ης γενιάς Type-A με Smart Power On 
  7. RJ-45 | 8. Σύνδεση μετασχηματιστή 
  8. Θύρα USB 3.1 2ης γενιάς Type-C™ με εναλλακτική λειτουργία DisplayPort και Power Delivery 
  9. Υποδοχή καρτών K-Lock

Ένα εργαλείο σχεδιασμένο για κάθε εργασία

Το Dell OptiPlex 7070 Ultra δοκιμάστηκε σε χώρο εργασίας όπου και έγινε αρκετά μεγάλη χρήση του σε διάφορους τομείς όπως επεξεργασία εικόνων, βίντεο αλλά και για διάφορες δουλειές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόβλημα και να λειτουργεί και με το παραπάνω. Ειδικά στον τομέα του multitasking με την χρήση browser, και διάφορων προγραμμάτων επεξεργασίας όπου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με συνεχή λειτουργία πάνω από 10 ώρες. 

Για αυτούς που δουλεύουν σε μία εταιρεία ή κάνουν μια αρκετά σοβαρή δουλεία αυτός ο υπολογιστής θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους για οποιαδήποτε χρήση και αν τον χρειαστούν.

Η gaming πλευρά του OptiPlex 7070 Ultra

Για όσους όμως λατρεύουν το gaming η Dell έχει καταφέρει να καλύψει και αυτό τον τομέα λόγω των διάφορων εκδόσεων με τους επεξεργαστές που έρχεται είτε είναι με τον i3, i5 και i7. Συγκεκριμένα δοκιμάστηκαν παιχνίδια που παίζουν οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια και ειδικά παιχνίδια MOBA όπως το League of Legends είτε Battle Royale όπως το Fortnite όπου και αποδείχτηκε ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην απόδοση τους αλλά και στα γραφικά που απαιτούν τα συγκεκριμένα κάνοντας έτσι το παιχνίδι πιο απολαυστικό, γρήγορο και χωρίς φυσικά να “κολλάει” πουθενά.

Ένα ακόμη θετικό ήταν ότι πάνω στην εκτενής χρήση του υπολογιστή ο OptiPlex 7070 Ultra φάνηκε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα στο θέμα του multitasking με ενεργά τα παιχνίδια και παράλληλα να υπάρχουν διάφορα προγράμματα μαζί με τον browser να “τρέχουν” από πίσω δείχνοντας έτσι ότι αντέχει να “σηκώσει” τέτοιου είδους χρήση.

Το μόνο αρνητικό που σημειώθηκε και στην εργασιακή αλλά και στην gaming χρήση του ήταν ότι ο ήχος της οθόνης δεν είναι αρκετά ικανοποιητικός με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποια προβλήματα στην μετάδοση του ήχου.

Για αυτούς που το θέλουν απλά για μουσική ή ταινία ο ήχος είναι αρκετά απλός αλλά για αυτούς που θέλουν μια καλύτερη εμπειρία στην gaming πλευρά του αλλά και πάλι για ταινίες ο OptiPlex 7070 ultra χωρίς ηχεία ή οθόνη με καλό σύστημα ήχου δεν θα κρατήσει αρκετά ικανοποιημένους κάποιους.

Κάποια πράγματα μένουν ίδια

Μπορεί να διαθέτει όλα τα παραπάνω αλλά αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο συγκεκριμένος υπολογιστής δεν έρχεται μαζί με όλα τα περιφερειακά όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι και το πιο βασικό την οθόνη.

Σε περίπτωση αγοράς ο χρήστης αν πάρει μόνο την συσκευή θα πρέπει να τα αγοράσει ξεχωριστά και ειδικά την οθόνη αν θέλει να την έχει πάνω στην βάση όπως είναι και κανονικά αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποια άλλη και να την συνδέσει με HDMI, όπου η Dell από ότι φαίνεται το είχε προνοήσει και για αυτό και έδωσε και αυτή την δυνατότητα.

Ο άλλος τρόπος είναι να πάρει το όλο πακέτο που θα κοστίσει αρκετά παραπάνω από ότι αγοράσει μόνο την συσκευή.

Ένας υπολογιστής για όλες τις χρήσεις

Ο Dell OptiPlex 7070 Ultra είναι το μέλλον της τεχνολογίας και το αποδεικνύει με το παραπάνω συνδυάζοντας πολλά σε μία συσκευή. 

Εξωτερικά το πετυχαίνει αυτό με το πόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση του σε οποιονδήποτε χώρο και αν βρίσκεται κάποιος και το ποιο σημαντικό με το ότι μπορεί να μετακινηθεί εύκολα μέσα σε μία τσάντα έχοντας την βάση, την συσκευή, ένα hdmi και το καλώδιο τροφοδοσίας του.

Σε θέματα απόδοσης παρά τα προβλήματα με τον ήχο αν κάποιος διαθέτει την οθόνη ή γενικά ηχεία όλα τα άλλα είναι αρκετά. Για αυτούς που δουλεύουν με τις ώρες θα το βρουν ως ένα χρήσιμο εργαλείο για όλες τους τις δουλειές είτε έχουν να κάνουν με επεξεργασία διάφορων εικόνων και βίντεο ή και διάφορα άλλα προγράμματα που έχουν αρκετές απαιτήσει με το OptiPlex 7070 Ultra να τις καλύπτει.

Για τους φίλους του gaming αλλά και γενικά για μια πιο απλή χρήση, οι χρήστες θα μείνουν αρκετά ικανοποιημένοι λόγω της απόδοσης που έχει ο υπολογιστής αλλά και τις απαιτήσεις που μπορεί να καλύψει.

Με λίγα λόγια η Dell κατάφερε να προσφέρει ένα εργαλείο για όλους και για πολλές χρήσεις μέσα από μια μικρή συσκευή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ