Κοντά στο κλείσιμο εμπορικής συμφωνίας βρίσκονται ΗΠΑ και Κίνα

Μετά από όλα αυτά τα “θερμά” επεισόδια που έχει προκαλέσει η μία χώρα στην άλλη, τώρα Ουάσινγκτον και Πεκίνο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία όσον αφορά το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθούν στην πρώτη φάση του εμπορικού ντιλ, παρά τις αυξημένες εντάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις με αιτία το Χονγκ Κονγκ και τη Σιντσιάνγκ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αν θέλω να κάνω τη συμφωνία, δεν ξέρω αν θέλω να την κάνω.

Μόλις χθες ο Αμερικανός πρόεδρος τόνιζε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα συμβεί μόνο αν το θέλει ο ίδιος. «Τα πηγαίνω πολύ καλά όσον αφορά στη συμφωνία με την Κίνα, εάν θέλω να την κλείσω», είπε την Τρίτη, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Δεν νομίζω ότι εναπόκειται στο αν αυτοί θέλουν να την κλείσουν, αλλά στο αν εγώ θέλω να την κάνω. Θα δούμε τι θα γίνει», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

«Αν θέλω να κάνω τη συμφωνία, δεν ξέρω αν θέλω να την κάνω, θα το μάθουν πολύ σύντομα», σημείωσε μία μόλις ημέρα νωρίτερα για την εμπορική κόντρα με το Πεκίνο, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει διορία, μπορεί να κλείσει και μετά τις εκλογές του 2020».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ