O Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαιώνει το Emea! “Χτυπάμε” το εργοστάσιο της Volkwagen

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός ανάπτυξης και Επενδύσεων, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση να προσελκύσει την Volkswagen προκειμένου να χτίσει στη χώρας μας το νέο της εργοστάσιο. 

“Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση”, ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Το Emea είχε αναφερθεί πρώτο για την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης, η οποία θέλει να μπει “σφηνα” στα σχέδια Βουλγαρίας και Ρουμανίας, οι οποίες διεκδικούν επίσης την κατασκευή του εργοστασίου στην περίπτωση που τελικά η VW αποφασίσει να μην προχωρήσει στην κατασκευή του εργοστασίου στην Τουρκία, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. 

Ο λόγος που η Volkswagen έχει μπει σε δεύτερες σκέψεις, παρά τα πολύ συμφέροντα ανταλλάγματα που της έδωσε η Τουρκική πλευρά, δεν είναι άλλος από την εισβολή στην Συρία, η οποία έχει οδηγήσει πολλές Ευρωπαϊκές εταιρείες να επανεξετάσουν τις επενδύσεις τους στην γειτονική χώρα, προκειμένου να μην επιβραβεύσουν την Τουρκική στάση με οικονομική βοήθεια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ