Ο “άχαστος” Αλέξης και ο επόμενος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

γράφει ο Πολιτικός Παρατηρητής

Τα τελευταία 4 χρόνια η διακυβέρνηση του Σύριζα κινήθηκε με άξονα τις εκλογικές νίκες του Αλέξη Τσίπρα, τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο 2015, ενώ “κορωνίδα” της αφήγησης του κυβερνώντος κόμματος ήταν το ποσοστό του “όχι” στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015!

Στην πορεία των χρόνων λοιπόν, από το 2015 έως σήμερα, ο σημερινός πρωθυπουργός χαρακτηρίστηκε, από τους συντρόφους τους, ως “άχαστος” και στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν λίγες οι φορές που προκαλούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχοντας ως “όπλο” τις μικρές είναι η αλήθεια “νίκες” στο κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στις προτάσεις μομφής εναντίος της κυβέρνησης του.

Τα σχόλια μάλιστα, στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν πολλές φορές εξαιρετικά προσβλητικά, τόσο από στελέχη του κόμματος, όσο φυσικά και από τις διάφορες ανεξάρτητες δημοσιογραφικές “φωνές”.

Ωστόσο ο χρόνος για την πρώτη – τριπλή – εκλογική αναμέτρηση των δύο αντρών έφτασε και ο Αλέξης Τσίπρας “ισοφαρίστηκε” από τον πολιτικό του αντίπαλο σε 3-3 σε δύο μόλις εβδομάδες, καθώς η νίκη της ΝΔ, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, ήταν κάτι παραπάνω από σαρωτική.  Αξίζει να σημειώσουμε, για όσους δεν το έχουν προσέξει, αυτές οι τρεις εκλογικές “μάχες”  μεταξύ Σύριζα και ΝΔ ήταν παράλληλα και οι πρώτες μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα από την θέση των πολιτικών αρχηγών.

Πλέον οι δύο  άντρες ετοιμάζονται για τη “μητέρα των μαχών”, τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιούλιου, με τον πρόεδρο της ΝΔ παράλληλα να “προβάρει” ήδη το πρωθυπουργικό του κοστούμι, καθώς όλες οι εκτιμήσεις και δημοσκοπήσεις το φέρνουν με διαφορά μεγαλύτερη ακόμη και από αυτή των ευρωεκλογών νικητή στις επόμενες Εθνικές Εκλογές που θεωρητικά ο κ. Τσίπρας θα ανακοίνωνε εχθές!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ