Η “ζαριά” της Φώφης, η κίνηση “ματ” του Κυριάκου και οι εμμονές του Αλέξη!

γράφει ο Πολιτικός Αναλυτής

Κανείς προφανώς δεν μπορεί να είναι στο κεφάλι της Φώφης Γεννηματάς, αλλά αναμφίβολα η απόφαση της να εκδιώξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να προκρίνει τον Γιώργο Καμίνη ως πολιτικό κεφάλαιο στην προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ να πρωταγωνιστήσει στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς αποτελεί μια γεμάτη ρίσκο πολιτική “ζαριά” από την αρχηγό του ΚΙΝΑΛ η οποία φαίνεται πως έχει πειστεί ότι το κόμμα της μπορεί στις επόμενες εκλογές να προσεγγίσει και να ξεπεράσει το 10%.

Αυτό εξάλλου τις λένε, τόσο οι σύμβουλοι, όσο και έμπειρα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτό δύσκολα θα μπορέσει να το κάνει πράξη με στελέχη όπως ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος και περιορισμένη διείσδυση στην κοινωνία έχει, αλλά και εισέρχεται στην “μάχη” αυτή του ΚΙΝΑΛ ως “looser”.

Από την άλλη μεριά ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας εμπειρότατος πολιτικός με ισχυρό αποτύπωμα στην κοινωνία και φυσικά με πιστούς “οπαδούς” οι οποίοι θα το ακολουθήσουν στο επόμενο πολιτικό του βήμα. Βεβαίως για να είμαστε δίκαιοι οι επιλογές του κ. Βενιζέλου είναι αυτή τη στιγμή περιορισμένες, αλλά στην περίπτωση που επικρατήσουν τα σενάρια ένταξης του στη ΝΔ, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κάνει μια κίνηση “ματ” προς το κεντρώο χώρο που κάποιοι θεωρούν ότι σήμερα δεν μπορεί να προσεγγίσει ικανοποιητικά.

Τις εξελίξεις αυτές παρακολουθεί φυσικά και η Κουμουνδούρου η οποία αποδεχόμενη την ήττα, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές, κατεβαίνει στις Εθνικές Εκλογές βαριά “τραυματισμένη” στοχοποιώντας ως μοναδικό – πολιτικό – “αντίπαλο” το ΚΙΝΑΛ, καθώς πλέον είναι ξεκάθαρο πως ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει να γίνει και επίσημα ο σύγχρονος Ανδρέας Παπανδρέου δημιουργώντας το “νέο ΠΑΣΟΚ”.

Στόχος λοιπόν του κ. Τσίπρα και του Σύριζα είναι ο ΚΙΝΑΛ και η αποδόμηση του, καθώς θέλει να γίνει η κυρίαρχη δύναμη στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς εκμεταλλευόμενος φυσικά και το νεαρό της ηλικίας του. Βεβαίως η επιλογή αυτή συνοδεύεται αυξημένο πολιτικό ρίσκο, καθώς η δυναμική είναι αναμφίβολα υπέρ της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ