Ποτάμι: Πέντε χρόνια μετά στέρευσε!

 

Πέντε χρόνια και τρεις μήνες διήρκησε η πολιτική σταδιοδρομία του Σταύρου Θεοδωράκη, ιδρυτή του Ποταμιού, που χθες μετά την άκρως απογοητευτική εμφάνιση του κόμματος του δήλωσε στην συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου την πρόθεσή του να παραιτηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε για διάδοχό του τον Γιώργο Μαυρωτά.

Μάλιστα, εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του Ποταμιού στις προσεχείς εθνικές εκλογές, τονίζοντας ωστόσο πως την τελική απόφαση για αυτό το θέμα θα τη λάβει αφού συζητήσει με στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα.

Τον Φεβρουάριο του 2014, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για να ιδρύσει “το ΠΟΤΑΜΙ”.

– Στις πρώτες εκλογές στις οποίες συμμετείχε το νέο κόμμα ήταν οι ευρωεκλογές του 2014, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να θέτει υποψηφιότητα. “Το Ποτάμι” ήρθε πέμπτο σε ψήφους με ποσοστό 6,6%, εκλέγοντας έτσι 2 ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως “πολιτικός άθλος” από τον αρχηγό του. Ψηφίστηκε από 377.662 πολίτες.

– Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 “το Ποτάμι” ήρθε τέταρτο σε ψήφους με ποσοστό 6,1% και κατέλαβε 17 έδρες στο Κοινοβούλιο, ενώ ο αρχηγός του επέλεξε την έδρα των Χανίων. Ψηφίστηκε από 373.924 πολίτες.

– Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ το κόμμα του ήρθε έκτο σε ψήφους με ποσοστό 4,09% και εξέλεξε 11 βουλευτές.  Ψηφίστηκε από 222.166 πολίτες.

– Στις ευρωεκλογές του Μάϊου του 2019 συγκέντρωσε ποσοστό 1,51% και περίπου 84.000 ψήφους, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ