Joker: Ο τελευταίος στην Κουμουνδούρου να κλείσει την πόρτα

Η προχθεσινή εκλογική συντριβή της κυβέρνησης, μπορεί να ανάγκασε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, όμως έδωσε το έναυσμα και για πολλές διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος. 

Όπως μαθαίνει ο Joker, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία “γλυκοκοιτάζουν” την πόρτα της εξόδου από το κόμμα, ειδικά στελέχη που προέρχονται από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν και μεταφέρονται από πολλούς καλοθελητές στον Joker, πολλά, μη ιδιαίτερα προβεβλημένα, στελέχη, τα οποία όμως είναι αυτά που κινούν νήματα στα παρασκήνια, βλέπουν το τρένο της εξουσίας να φεύγει από την Κουμουνδούρου και προσπαθούν να θερμάνουν τις σχέσεις τους με τους παλιούς τους συνεργάτες στο ΚΙΝΑΛ. 

Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, δείχνει να έχει αποκτήσει ορμή και να παίρνει πίσω ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ πουείχαν μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και μαζί τους φαίνεται πως επιστρέφουν και μερικά σημαντικά στελέχη. 

Αν αυτό τελικά πάρει διαστάσεις “επιδημίας” τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές του Ιουνίου με “κουτσό” κομματικό μηχανισμό, κάτι που θα του κοστίσει ακόμα περισσότερο και υπάρχει φόβος σε λίγα χρόνια να επιστρέψει στα ποσοστά προ Τσίπρα. 

Όπως επίσης μαθαίνει ο Joker, από την απέναντι μεριά της “συναλλαγής” δεν βλέπουν με πολύ καλό μάτι την επιστροφή των “άπιστων Θωμάδων” οι οποίοι θεωρούνται πως “πρόδωσαν” το κίνημα την πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας τους, όμως η εμπειρία και οι επαφές τους είναι αδιαμφισβήτητες, κάτι που μπορεί να διευκολύνει την επιστροφή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ