Διαρροή αποκαλύπτει νέα συνδρομητική υπηρεσία της Uber Eats

Η Uber, που μπήκε πρόσφατα στο χρηματιστήριο, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία για την παράδοση φαγητού.

Το TechCrunch επικαλείται “κρυφό” κώδικα στην Android εφαρμογή της Uber που αποκαλύπτει ότι η νέα υπηρεσία θα κοστίζει 9.99 δολάρια το μήνα και θα παρέχει στους χρήστες απεριόριστες διανομές. Η υπηρεσία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ονομάζεται Uber Eats Pass και, εκτός από τις απεριόριστες διανομές, δεν θα έχει το τέλος που είναι συνήθως 15% του κόστους της παραγγελίας.

Η Jane Manchun Wong, ειδικευμένη στην αντίστροφη μηχανική, ανακάλυψε πρώτη το νέο στοιχείο και το γνωστοποίησε. Κατάφερε μάλιστα να πάρει screenshots του κώδικα που αποκαλύπτουν ένα moto της υπηρεσίας. “Πάρε δωρεάν delivery, από οποιοδήποτε εστιατόριο, οποιαδήποτε στιγμή”, φαίνεται να γράφει και δείχνει πόσα χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν.

«Σκεφτόμαστε πάντα νέους τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία στην Eats», δήλωσε πρόσφατα ένας εκπρόσωπος της Uber στους δημοσιογράφους χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτή η δήλωση μπορεί να σημαίνει ότι η έναρξη της υπηρεσίας θα γίνει σύντομα. Αν όντως η Uber χρεώνει 9.99 δολάρια το μήνα θα κοστίζει το ίδιο με τις παρόμοιες υπηρεσίες Postmates Unlimited και DoorDash DashPass.

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να ανεβάσει την τιμή της μετοχής της Uber, η οποία πέφτει από όταν βγήκε στο χρηματιστήριο. Οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν για την έλλειψη κερδών και για τον έντονο ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη αγορά. Για την Uber, κάθε τρόπος που θα την κάνει να ξεχωρίσει και να “κρατήσει” χρήστες είναι ζωτικής σημασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ