Αυστηρά πρόστιμα για την χρήση ηλεκτρικών πατινιών στη Γαλλία

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν καταφέρει να τραβήξουν την προσοχή και ειδικά στις ελληνικές πόλεις, αλλά όχι και με τον πιο θετικό τρόπο. Παράλληλα στη Γαλλία η κυβέρνηση Μακρόν έχει προχωρήσει σε νομικές λύσεις ώστε να τεθούν κανόνες για το πως πρέπει να χρησιμοποιούνται. 

Τα ηλεκτροκίνητα σκούτερ θα απαγορευθούν από τα πεζοδρόμια. Θα απαιτείται οι οδηγοί τους να φορούν ρούχα που φωσφορίζουν τις νυχτερινές ώρες. Ακόμα, απαραίτητο θα είναι το κράνος για όσους είναι ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Σε περίπτωση παραβάσεων οι χρήστες θα κινδυνεύουν με επιβολή προστίμων, που θα ξεκινούν από τα 35 και θα θα φτάνουν στα 1.500 ευρώ.

Αυτά τα μέτρα φαίνεται να είναι μόνο η αρχή καθώς μόνο το 2017 στην Γαλλία συνολικά 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 284 τραυματίστηκαν σε ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια. Και μόνο στο Παρίσι υπολογίζεται ότι σήμερα κυκλοφορούν 40.000 τέτοια οχήματα.

Σε γενικές γραμμές στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει διάλογος έτσι ώστε να υπάρξει ένα γενικό κανονιστικό πλαίσιο για τα πατίνια μια και η τεχνολογία για άλλη μια φορά προηγήθηκε όλων!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ