Το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο των 120 δόσεων

Το απόγευμα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τους ΟΤΑ α΄ βαθμού σε έως 120 δόσεις, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Τρίτη με την ψηφοφορία των βουλευτών.

Στη διαδικασία που προηγήθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η κυβέρνηση εισηγήθηκε το νομοσχέδιο “Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις” να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος, με την αιτιολογία ότι πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα μια σειρά θεμάτων.

Η αντιπολίτευση ζήτησε το νομοσχέδιο να συζητηθεί με βάση την “κανονική διαδικασία”, ωστόσο η πλειοψηφία έκανε δεκτή την εισήγηση της κυβέρνησης και έτσι θα διατεθούν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, οπότε και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και επεξεργασία και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχή, κατά πλειοψηφία, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΗΣΥ να δηλώνουν “υπέρ”, τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή να διατηρούν επιφυλάξεις για τη συζήτηση στην Ολομέλεια, και το ΚΚΕ να έχει δηλώσει “παρών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ