Επένδυση 800 εκατ. δολαρίων από τη SoftBank στη βρετανική Greensill

Η βρετανική χρηματοπιστωτική εταιρεία Greensill Capital επιβεβαίωσε σήμερα ότι το επενδυτικό ταμείο Vision Fund της SoftBank Group Corp έχει επενδύσει σε αυτήν 800 εκατ. δολάρια, σε μια κίνηση που θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στον χρηματοπιστωτικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση του Brexit.

Η Greensill, η οποία επικεντρώνεται στην παροχή εναλλακτικής χρηματοδότησης για τις αλυσίδες εφοδιασμού επιχειρήσεων, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια της SoftBank αφενός για να επιταχύνει την επέκτασή της στη Βραζιλία και να εισέλθει σε νέες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία, και αφετέρου για κεφάλαιο κίνησης, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που αναφέρθηκε στο θέμα την Κυριακή, η επένδυση της SoftBank αποτιμά τη Greensill στα 3,5 δισ. δολάρια, ενώ έρχεται σχεδόν έναν χρόνο μετά την επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ του private equity General Atlantic στη βρετανική εταιρεία.

Η Greensill, που ιδρύθηκε το 2011 από το πρώην στέλεχος της Morgan Stanley Lex Greensill, συνεργάζεται με θεσμικούς επενδυτές διεθνώς και παρέχει χρηματοδότηση σε περισσότερους από 8 εκατ. πελάτες σε 60 χώρες.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική επένδυση του Vision Fund στον βρετανικό χρηματοπιστωτικό, καθώς το Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει τη χρηματοδότηση με 390 εκατ. δολάρια της βρετανικής χρηματοπιστωτικής startup εταιρείας OakNorth.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ