Die Welt: Ευσεβής πόθος η αλλαγή στάσης των Βρετανών για το Brexit

Ευσεβής πόθος φαίνεται ότι είναι η ελπίδα πολλών φιλοευρωπαίων ότι τελικά οι Βρετανοί θα μπορούσαν να αναθεωρήσουν τη στάση τους σχετικά με το Brexit. Αυτό διαπιστώνει η γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt, που στο κύριο άρθρο της αναφέρει ότι το Κόμμα του Brexit, που ίδρυσε πρόσφατα ο Νάιτζελ Φαράτζ, οδεύει να αναδειχθεί η ισχυρότερη πολιτική παράταξη στη Βρετανία, με βάση δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο.

“Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ήλπιζαν ότι οι Βρετανοί κάποια στιγμή θα έρχονταν στα συγκαλά τους. Ότι σύντομα θα συνειδητοποιούσαν πόσο μεγάλο χάλι θα προκαλούσε το Brexit, πόσα προβλήματα θα δημιουργήσει”, αναφέρει το κύριο άρθρο της Welt, πριν επισημανθεί πως η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer “πρέπει να έσπασε πλέον αυτή τη φούσκα”, αφού “φαίνεται πως το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φαράζ θα είναι ο καθαρός νικητής των ευρωεκλογών”.

“Η επιθυμία πολλών Βρετανών να ανακτήσουν περισσότερη εθνική κυριαρχία είναι προφανώς ισχυρότερη από τη δύναμη των γεγονότων και των αριθμών”, σημειώνεται στο άρθρο.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, “όχι ευκαταφρόνητος αριθμός υποστηρικτών του Brexit δεν αλλάζει άποψη, παρότι θα κληθεί να πληρώσει ακριβά” τα κόστη που προβλέπεται πως θα φέρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Θα αναθεωρήσουν τελικά τη στάση τους οι Βρετανοί; Όπως αποδεικνύεται, η ελπίδα αυτή ήταν ένα πράγμα πάνω απ’ όλα: ευσεβής πόθος”, καταλήγει η Die Welt.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ