O Βασίλειος Γούναρης νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠE), με τον διευθύνοντα σύμβουλο της “BASF” και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του ΣΒΠΕ, Βασίλειο Γούναρη, να αναλαμβάνει να ηγηθεί της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών σε μια από τις πλέον καθοριστικές συγκυρίες της σύγχρονης ιστορίας της.

Ο Δημήτριος Σύρμος λόγω πολλαπλών αυξανόμενων υποχρεώσεων του στα ζητήματα Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, ζήτησε να γίνει αναδιοργάνωση του ΔΣ προκειμένου να συνεχιστεί η καρποφόρα θητεία του, η οποία άρχισε τον Νοέμβριο του 2018. Ο Δ. Σύρμος θα παραμείνει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, επιφορτιζόμενος τις αρμοδιότητες των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας του ΣΒΠΕ.

Με αφορμή την αλλαγή της προεδρίας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, επήλθε, παράλληλα και αναδιάρθρωση στις αρμοδιότητες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά και με τον βέλτιστο τρόπο, οι μεγάλες προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος, που αφορούν τα πλαστικά.

Ο Χαρίλαος Πανόπουλος ανέρχεται στη θέση του Αντιπροέδρου, ο Σωτήριος Κορδάς καταλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου και ο Παναγιώτης Γεροντόπουλος γίνεται πλέον αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έπειτα από τη συνεδρίαση της 23ης Απριλίου 2019 έχει ως εξής:

• Πρόεδρος: Βασίλειος Γούναρης – Basf Hellas Α.Β.Ε.Ε.

• Αντιπρόεδρος: Χαρίλαος Πανόπουλος – Αφοι Πανόπουλοι Α.Β.Ε.Ε.

• Γενικός Γραμματέας: Σωτήριος Κορδάς – Replastik Ι.Κ.Ε.

• Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Παναγιώτης Γεροντόπουλος – Orbit Polymers S.A.

• Ταμίας: Δημήτριος Κωτσόπουλος – Σ. & Δ. Κωτσόπουλος Ο.Ε. “MP Extruders”

• Αναπληρωτής Ταμίας: Νικόλαος Οικονομίδης – Βεν. Ν. Οικονομίδης Α.Β.Ε.Ε.

• Μέλος: Δημήτριος Σύρμος – Powdermix Σύρμος Α.Β.Ε.Ε.

Ποιος είναι ο Β. Γούναρης

Γεννήθηκε το 1961 στον Πλάτανο, Αιγίου. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έκανε σπουδές στην Οικονομία, το Marketing και την Κοινωνιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από τις αρχές του 2009, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 στην Shell Co. Ελλάς ΑΕ, όπου σύντομα ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων. Όταν το τμήμα αγροχημικών της Shell Chemical Ελλάς εξαγοράστηκε από την Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ, ανέλαβε πάλι τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων έως το 1998 οπότε και ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Το 2000, η Cyanamid Ελλάς ΑΒΕΕ εξαγοράστηκε από τη BASF, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της νέας εταιρείας BASF Agro Ελλάς ΑΒΕΕ, την οποία και κατείχε έως το τέλος του 2008.

Είναι Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π.), καθώς και μέλος του ΔΣ του Σωματίου Υποστηρικτών του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΕΑΣΕ (2003-2006), Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΑΣΕ, συνεπικεφαλής για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ) (2015-2017) και Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 15ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε το 2004, με τίτλο “Αντιμετωπίζοντας το Χάος”.

Επίσης, από το 2009 έως το 2013 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ), του οποίου υπήρξε Γενικός Γραμματέας από το 2005. Από το 2000 έως το 2012, διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ