Σρι Λάνκα: 40 συλλήψεις για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 310 ανθρώπους

Στους 310 νεκρούς αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα το πρωί της Κυριακής, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας, πολλοί από τους περίπου 500 τραυματίες που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας υπέκυψαν στα τραύματά τους, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αξιωματούχους της Σρι Λάνκα, οι αρχές έχουν συλλάβει 40 υπόπτους στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο οδηγός ενός βαν που φέρεται να χρησιμοποίησαν οι βομβιστές αυτοκτονίας, καθώς και ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού, όπου διέμεναν κάποιοι εξ αυτών. Επιπλέον, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ένας Σύρος υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη μετά την ανάκριση ντόπιων υπόπτων, όπως ανέφεραν στο Reuters κυβερνητικές και στρατιωτικές πηγές.

Ακόμη δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για το μακελειό ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, ωστόσο κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις βρίσκεται τοπική ριζοσπαστική μουσουλμανική οργάνωση.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Maithripala Sirisena, κήρυξε εθνικό πένθος και τηρήθηκαν τρία λεπτά σιγής για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα, περί τις 08:30 τοπική ώρα, ώρα που διαπράχθηκε η πρώτη από τις επιθέσεις την Κυριακή.

Οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε επαφές με ξένους διπλωμάτες προκειμένου να λάβουν βοήθεια από το FBI και άλλες ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, μετά την αποκάλυψη ότι κάποιες υπηρεσίες είχαν λάβει προειδοποιήσεις εβδομάδες πριν από την τραγική ημέρα για το ενδεχόμενο επιθέσεων ανήμερα του Πάσχα από ριζοσπαστική μουσουλμανική ομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ