Προειδοποίηση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πιθανές νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Για ενδεχόμενες νέες τρομοκρατικές ενέργειες στη Σρι Λάνκα προειδοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε μετά το κύμα των επιθέσεων που σημειώθηκαν στη χώρα εχθές, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, όπου σκοτώθηκαν 290 άνθρωποι και 500 ακόμη τραυματίστηκαν.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το Reuters, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική οδηγία του αναφέρει ότι “τρομοκρατικές οργανώσεις” συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

“Τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν ύστερα από μικρή προειδοποίηση ή και εντελώς απροειδοποίητα”, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία του που φέρει χθεσινή ημερομηνία, προσθέτοντας ότι στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται τουριστικοί προορισμοί, συγκοινωνιακοί κόμβοι, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώροι λατρείας, αεροδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι.

Το επίπεδο προειδοποίησης ορίστηκε στο επίπεδο δύο, σε κλίμακα του τέσσερα.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές πραγματοποιήθηκαν συνολικά οκτώ επιθέσεις στο νησί του Ινδικού Ωκεανού, σε δύο εκκλησίες και τέσσερα ξενοδοχεία μέσα και γύρω από την πόλη του Κολόμπο, καθώς και σε μια ακόμη εκκλησία στη βορειοανατολική ακτή της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη για τις επιθέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ