Μακελειό στη Σρι Λάνκα με εκατοντάδες νεκρούς από βομβιστικές επιθέσεις ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών

Εκατόμβη νεκρών στη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, καθώς βομβιστικές επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες και σε ξενοδοχεία της χώρας έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 156 ανθρώπους, ενώ περισσότερα από 400 άτομα έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην καθολική εκκλησία του Αγίου Σεμπαστιάν στην Κατουαπατιγιά, βόρεια του Κολόμπο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας στο Reuters, ενώ όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης άλλοι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ευαγγελική εκκλησία στην Μπατικαλόα, στην ανατολική επαρχία. Μια ακόμη έκρηξη σημειώθηκε στον ναό του Αγίου Αντωνίου, μια καθολική εκκλησία στο Κοτσκικάτε, του Κολόμπο, που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών.

Τα ξενοδοχεία που δέχθηκαν επιθέσεις είναι το Shangri-La, το Kingsbury Hotel και το Cinnamon Grand Colombo, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν υπήρξαν θύματα.

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι υπήρξαν δύο ακόμη εκρήξεις, μια στο προάστιο Ορουγκονταουάτα, βόρεια του Κολόμπο, και η δεύτερη σε ξενοδοχείο στη Ντεϊουάλα, προάστιο νότια του Κολόμπο, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιθέσεων στις οκτώ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, σε μία χώρα που σπαρασσόταν από τον εμφύλιο για δεκαετίες λόγω του πολέμου ανεξαρτησίας των Ταμίλ, κατά τη διάρκεια του οποίου οι βοβμιστικές επιθέσεις βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε, καταδίκασε απερίφραστα τις βομβιστικές επιθέσεις. “Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις κατά του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους κατοίκους της χώρας να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί ετούτη την τραγική ώρα”, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter o Γουικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει “άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ