Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Μηνάς Εφραίμογλου

Απεβίωσε το Σάββατο, σε ηλικία 93 ετών, ο επιχειρηματίας μικρασιατικής καταγωγής Μηνάς Δ. Εφραίμογλου. Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος της Εριουργίας Τρία Άλφα, πρόεδρος του Συνδέσμου Εριοβιομηχάνων Ελλάδος και πρόεδρος της ΚΑΡΕΝΤΑ ΑΕ.

Ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα εκπαίδευσης γι’ αυτό άλλωστε υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων.

Ο Μηνάς Εφραίμογλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4/9/1925. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1943, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο. & Ε.Ε.) το 1948 και από το London School of Economics το 1951 (Business Administration – Μ.Α.).

Το 1961 παντρεύτηκε την Αγάπη Θ. Λαναρά και απέκτησαν 5 παιδιά (Μαρίνα, Χριστίνα, Ναταλία, Μυρτώ, Δημήτρης).

Μετά το τέλος των σπουδών του, ανέλαβε αρχικά Οικονομικός Διευθυντής της Εριοβιομηχανίας Στύλογλου – Εφραίμογλου & ΣΙΑ Ο.Ε. και από το 1959 ήταν Γενικός Διευθυντής της. Το 1975 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε. ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ και μετά το 1989 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Παράλληλα, διετέλεσε από το 1953 και μέχρι το 2007 Διαχειριστής και Γ. Διευθυντής της Ο.Ε. Αδελφοί Λ. Εφραίμογλου.

Επίσης, υπήρξε εκ των ιδρυτών της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων και υπήρξε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στις 13:30 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθούν οικονομικά το ΙΕΚΕΜ (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) ή το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ