Bloomberg: Πέμπτη πιο “μίζερη” οικονομία στον κόσμο η Ελλάδα

Πέμπτη στη λίστα με τις πιο “μίζερες” οικονομίες παγκοσμίως παρέμεινε η Ελλάδα και το 2019, σύμφωνα με τον δείκτη “Misery Index” του Bloomberg, ο οποίος συνοψίζει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανεργία 62 οικονομιών, για πέμπτο συνεχόμενο έτος.

Παρότι, η χώρα μας κατάφερε να βελτιώσει οριακά το συνολικό σκορ της στον δείκτη, στο 19,2 από 20,1 που είχε πέρυσι, δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την πέμπτη θέση και να βγει από την πεντάδα με τις πιο δυστυχισμένες οικονομίες του πλανήτη.

Στην κορυφή της κατάταξης φιγουράρει για μια ακόμη χρονιά η Βενεζουέλα, με επταψήφιο αριθμό πληθωρισμού, ακολουθούμενη από την Αργεντινή, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία. Με άλλα λόγια δηλαδή, η πρώτη πεντάδα έχει την ίδια σύνθεση με το 2018.

Σε ό,τι αφορά τις λιγότερο “μίζερες” χώρες, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg, τα σκήπτρα κρατά και φέτος η Ταϊλάνδη, η οποία συγκεντρώνει το χαμηλότερο σκορ, ακολουθούμενη από την Ελβετία, που από την τέταρτη θέση πέρυσι ανέβηκε στη δεύτερη, ενώ στην τρίτη θέση ισοβαθμούν η Ιαπωνία (ήταν τρίτη και το 2018) και η Σιγκαπούρη (πέρυσι ήταν δεύτερη).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην 13η θέση, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ανέβηκε κατά τέσσερις θέσεις και βρίσκεται πλέον στη 16η.

Bloomberg Misery Index

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ