Shell: Πουλά το μερίδιό της στο οικόπεδο Caesar-Tonga στον Κόλπο του Μεξικού

Σε συμφωνία με την Delek CT Investment LLC, μέλος του ισραηλινού ομίλου Delek, για την πώληση του μεριδίου της στο οικόπεδο Caesar-Tonga στον Κόλπο του Μεξικού, υπέγραψε η Shell Offshore Inc., θυγατρική της Royal Dutch Shell.

Το τίμημα για την πώληση του ποσοστού, ύψους 22,45%, που κατέχει η Shell στο συγκεκριμένο οικόπεδο, ανέρχεται στο ποσό των 965 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, ενώ η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2019, υπό την αίρεση ολοκλήρωσης συγκεκριμένων όρων, μεταξύ των οποίων και η λήψη της σχετικής έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών.

Η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Shell να εστιάσει στο πρόγραμμα παραγωγής βαθέων υδάτων και τη συνέπεια της εταιρείας να επενδύει σε έργα θα προσφέρουν αξία τόσο την επόμενη δεκαετία όσο και μετά, δήλωσε ο Andy Brown, Upstream Director της Royal Dutch Shell, σχολιάζοντας την πώληση του μεριδίου στο οικόπεδο Caesar-Tonga.

Όπως εξήγησε, η κίνηση αυτή εντάσσεται στο συνεχιζόμενο πρόγραμμα εκποιήσεων της Shell, που θα επιτρέψει στην εταιρεία να κατευθύνει τους πόρους της σε τομείς όπου βλέπει μεγαλύτερη αξία μακροπρόθεσμα.

Σημειώνεται ότι η παγκόσμια παραγωγή της Shell από το πρόγραμμα βαθέων υδάτων αναμένεται να υπερβεί τα 900.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως μέχρι το 2020 από τα ήδη ανακαλυφθέντα κοιτάσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ