Την βοήθεια του Τζέρεμι Κόρμπιν ζητά τώρα η Τερέζα Μέι

H Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι ύστερα από μαραθώνια σύσκεψη με τους υπουργούς της και σε μία ύστατη προσπάθεια να άρει το αδιέξοδο ζήτησε νέα παράταση για το Brexit.

Παράλληλα, η Πρωθυπουργός της Βρετανίας κάλεσε, τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνομιλίες ώστε να προσπαθήσουν από κοινού να βρουν μια λύση προκειμένου να την καταθέσουν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πως κάτι ανάλογο πρότειναν αρκετοί υπουργοί κατά τη διάρκεια του συμβουλίου που διήρκεσε περισσότερα από 7 ώρες. Ειδικότερα, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky, στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των μελών της κυβέρνησης, 10 υπουργοί τάχθηκαν υπέρ της μακράς αναβολής, ενώ 14 ήθελαν ένα Brexit χωρίς συμφωνία ή μια σύντομη αναβολή και 2 δεν εξέφρασαν άποψη.

Τερέζα Μέι: “Μπορούμε και πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση”

Σε διάγγελμά της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, τόνισε πως “χρειάζεται μία μεγαλύτερη παράταση του άρθρου 50” και επεσήμανε πως η παράταση αυτή “είναι για να διασφαλίσουμε ότι θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συντεταγμένο τρόπο, καθώς στόχος είναι να βρεθεί ένα σχέδιο για Brexit με συμφωνία”.

“Μπορούμε και πρέπει να βρούμε μια συμβιβαστική λύση”, τόνισε η Τερέζα Μέι, τονίζοντας ότι “θα προσπαθήσει να έχει ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο μέχρι τις 22 Μαΐου, δηλαδή την παραμονή των ευρωεκλογών”.

Τέλος, , ανέφερε ότι οι Βρυξέλες έχουν διαμηνύσει πως η συμφωνία αποχώρησης δεν θα ανοίξει ξανά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ