Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ: Η υπομονή της Ευρώπης για το Brexit εξαντλήθηκε!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε όση περισσότερη υπομονή μπορούσε με την Βρετανία, όμως η υπομονή αυτή εξαντλείται, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ σε συνέντευξη του στην Ιταλική RAI χθες. 

Στην συνέντευξη του, ο Ευρωπαίους αξιωματούχος, δήλωσε πως  θα ήθελε να μπορέσει η Μεγάλη Βρετανία να καταλήξει σε συμφωνία στις επόμενες ώρες και ημέρες, μια συμφωνία που θα μπορούσαν όλοι να ακολουθήσουν. “Μέχρι τώρα ξέρουμε τι λέει το βρετανικό κοινοβούλιο, όμως δεν ξέρουμε σε τι θα μπορούσε να πει ΝΑΙ”, ενώ ερωτηθείς για την δυνατότητα να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “πέταξε το μπαλάκι” στην Βρετανία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι υπόθεση του βρετανικού λαού να αποφασίσει. 

Οι συνεχείς αλλαγές στην Βρετανική στάση και η απουσία σχεδίου για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρώπη έχει “εκνευρίσει” την Ευρωπαϊκή πλευρά, η οποία βλέπει την Βρετανία να παλινωδεί και να αναλώνεται σε εσωτερικά πολιτικά και κομματικά παιχνίδια, χωρίς να έχει συμφωνήσει σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο. Η Ευρώπη από την μεριά της έχει ακολουθήσει συγκεκριμ΄νο πλάνο από την αρχή, πλάνο το οποίο “σφίγγει” γύρω από την Βρετανία όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η μέρα της αποχώρησης.

Τις τελευταίες μέρες η βρετανική βουλή  αποφάσισε να πάρει τις αρμοδιότητες για τις συνομιλίες από τα χέρια της κυβέρνησης, κάτι που ώθησε την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ανακοινώσει την πρόθεση της να παραιτηθεί, χωρίς όμως ν ανακοινώσει πότε θα προχωρήσει στην υλοποίηση της δήλωσης της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ