Αύριο η τελευταία παράσταση της Τερέζα Μέι;

Πληθαίνουν οι φήμες από Μεγάλη Βρετανία που θέλουν αύριο η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, να δηλώνει την ημερομηνία της παραίτησης της, πληρώνοντας με το κεφάλι της την κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω του Brexit.

Χθες βράδυ σε μια “πραξικοπηματική” κίνηση μέσα από το ίδιο της το κόμμα, το κοινοβούλιο πήρε από τον έλεγχο της όλες τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας στο τιμόνι το ίδιο το κοινοβουλευτικό σώμα, το οποίο θα μπορεί να “δοκιμάζει” λύσεις μέχρι να βγει κάποια στην οποία θα συμφωνούν οι περισσότεροι. 

Αν και σε δηλώσεις της η βρετανίδα πρωθυπουργός είπε πως οι αποφάσεις αυτές της Βουλής, δεν θα είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση της και την ίδια, ο χρόνος παραμονής της στην ανώτατη θέση έχει λήξει. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, αύριο στην συζήτηση για τα από εδώ και στο εξής βήματα που θα πρέπει να κάνει η χώρα, η Τερέζα Μέι θα ανακοινώσει την παραίτηση της, η οποία αναμένεται να γίνει δεκτή από το σύνολο σχεδόν της Βουλής. 

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, εκτός της αμφισβήτησης που δέχεται από το εσωτερικό, έχει να αντιμετωπίσει και την αμφισβήτηση από τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι μόλις πριν μερικές μέρες μετά την λήξη της συνόδου κορυφής, χαρακτήρισαν την παρουσία της, χωρίς σχέδιο, άτολμη και ότι προσπαθεί απλά να καθυστερήσει τις εξελίξεις, χωρίς όμως εναλλακτικό σχέδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ