Ακυρώνει παραγγελία 49 Boeing 737 MAX 8 η Garuda Indonesia

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ινδονησίας, η Garuda Indonesia, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει από τη Boeing την ακύρωση της παραγγελίας της για 49 αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8.

Όπως δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Garuda, Fuad Rizal, την Παρασκευή, η εταιρεία έχει στείλει επιστολή στη Boeing με την οποία ζητά την ακύρωση της σχετικής παραγγελίας ύψους 6 δισ. δολαρίων, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο ινδονησιακός αερομεταφορέας εξετάζει την απόκτηση άλλων μοντέλων της Boeing αντί των 737 MAX 8.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Garuda είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που επιβεβαιώνει δημόσια την πρόθεσή της να ακυρώσει την παραγγελία της, μετά τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα, ενός αεροσκάφους 737 MAX 8 της Lion Air τον περασμένο Οκτώβριο και ενός ίδιου τύπου αεροσκάφους της Ethiopian Airlines την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο γενικός διευθυντής της Garuda, Ari Askhara, δήλωσε στο Reuters ότι η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς οι πελάτες του αερομεταφορέα έχουν χάσει πλέον την εμπιστοσύνη τους στο 737 MAX 8. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Garuda είχε αποφασίσει, πριν ακόμα το δυστύχημα της προηγούμενης εβδομάδας, να μειώσει τον αριθμό των Boeing 737 MAX που σκόπευε να προσθέσει στον στόλο της από 49 στα 20, καθώς ήθελε να αλλάξει κάποια εξ αυτών με άλλα μοντέλα της Boeing.

Η αεροπορική βιομηχανία αρνήθηκε, σύμφωνα με το Reuters, να σχολιάσει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και τις συζητήσεις της με άλλους πελάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ