Έτσι θα αλλάξει το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης

Το στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, μήκους 8,5 χιλιομέτρων, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τη σχετική μελέτη χρηματοδότησε ο Όμιλος Παγκόσμιας Τράπεζας και την ανέθεσε στην Deloitte Ελλάδας σε συνεργασία με την ομάδα υποδομών και επενδυτικών έργων της Deloitte στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα για τις 100 Ανθεκτικές Πόλεις του Ιδρύματος Ροκφέλερ.
Την ανάγκη η Θεσσαλονίκη να στραφεί επιτέλους προς τη θάλασσα επισήμανε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας ότι στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου μέσα και από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και απώτερος σκοπός, η οικονομική ανάπτυξη της πόλης.
Όπως είπε, το πλαίσιο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο το οποίο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η διοίκηση του δήμου θα παραδώσει τόσο στην επόμενη δημοτική αρχή, όσο και στην επόμενη περιφερειακή αρχή για να το αξιοποιήσει για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για το παραλιακό μέτωπο του Θερμαϊκού κόλπου που συντάσσει. 

 Ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γιώργος Δημαρέλος επισήμανε ότι το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου ακολουθεί ρεαλιστική προσέγγιση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, είναι σε συμφωνία με την κεντρική ιδέα που έχει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη του μετώπου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και έγινε μετά από διαβούλευση με τους φορείς.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος-πλαισίου παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους της Deloitte, Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής συμβουλευτικών υπηρεσιών της Deloitte για τη Βόρεια Ελλάδα, και Χριστίνα Αμοιραδάκη, υπεύθυνη εκπόνησης του έργου. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ