Στην εξαγορά της HotelTonight προχώρησε η Airbnb

“Βουτιά” ακόμα πιο βαθιά στην αγορά των ξενοδοχείων κάνει η πλατφόρμα βραχυπρόθεσμης ενοικίασης κατοικιών Airbnb, προχωρώντας στην εξαγορά της εφαρμογής ξενοδοχειακών κρατήσεων HotelTonight, στην προσπάθειά της να διευρύνει το πελατολόγιό της εν όψει και της πολυαναμενόμενης αρχικής δημόσιας προσφοράς της.

Η εξαγορά διευρύνει τη γκάμα λύσεων που προσφέρει η εταιρεία, που έχει βάλει στόχο να αναδειχθεί στην απόλυτη επιλογή των ταξιδιωτών για την ανεύρεση καταλύματος, ακόμη και αυτών που θέλουν να αποφύγουν τους κινδύνους ή τις ιδιορρυθμίες που κρύβει η ενοικίαση σπιτιού ενός ξένου.

Στόχος που την φέρνει την πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων σε ευθεία αναμέτρηση με μεγάλες ταξιδιωτικές πλατφόρμες, όπως η Expedia Group και η Priceline.

Η Airbnb αρνήθηκε να αποκαλύψει τους όρους της συμφωνίας, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι το HotelTonight θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, ως ξεχωριστή οντότητα, με τη δική του εφαρμογή και ιστοσελίδα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, χαρακτήρισε την εξαγορά “βασικό βήμα για την μετεξέλιξη της εταιρείας σε μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική πλατφόρμα”.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, η Airbnb το 2018 υπερδιπλασίασε τον αριθμό των διαθέσιμων δωματίων σε ξενοδοχεία, θέρετρα και ξενώνες που προσφέρει μέσω της πλατφόρμας της, ενώ έχει προσθέσει και την παροχή υπηρεσιών ξενάγησης, κρατήσεων σε εστιατόρια και επιδιώκει την προσθήκη ακόμη και υπηρεσιών μεταφοράς.

Η HotelTonigh ξεκίνησε ως πλατφόρμα ξενοδοχειακών κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, αλλά πλέον έχει εξελιχθεί σε κανονική υπηρεσία κρατήσεων, που εστιάζει σε αδιάθετα δωμάτια ξενοδοχείων τα οποία στη συνέχεια προσφέρει στους χρήστες της με έκπτωση.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τους γίγαντες ταξιδίων-κρατήσεων, η HotelTonight είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, καθώς το βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα ήταν και παραμένει ότι προσφέρει τη δυνατότητα κράτησης την τελευταία στιγμή.

Η εταιρεία έχει προσελκύσει περισσότερα από 115 εκατ. δολάρια έως σήμερα, ενώ κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της το 2017 αποτιμήθηκε στα 463 εκατ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ