Σύντομα η ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία, διαβεβαιώνει ο Πετρόπουλος

Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα στη ρύθμιση των οφειλών προς τα Ταμεία εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν διορθωτικές διατάξεις για τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ο Α. Πετρόπουλος επισήμανε την ικανοποίησή του για την απόδοση του ασφαλιστικού, ενώ αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τα ταμεία.

Ειδικότερα, αναφορικά με τη ρύθμιση των οφειλών προς τους ασφαλιστικούς φορείς, τόνισε πως “σύντομα θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση”, συμπληρώνοντας πως η προωθούμενη ρύθμιση δεν δημιουργεί κενά και νέα ελλείμματα, καθώς είναι ιδιαίτερα θετικά τα οικονομικά στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο κατάθεσης της ρύθμισης τόνισε πως “τώρα εξετάζονται νομοπαρασκευαστικά θέματα”, ενώ απηύθυνε έκκληση για συναίνεση σε όλα τα κόμματα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλιστης σημείωσε ότι θα υπάρξει διορθωτική παρέμβαση, ώστε να μην περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας μετά από μία τριετία όσων είναι κάτω των 55 ετών, προσθέτοντας ότι θα συνδυαστεί με μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που είναι άνω των 55 ετών αλλά και όσων βρίσκονται σε κατάσταση χηρείας για πάνω από μία τριετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ