el-Born: Το νέο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT

Για το δημόσιο ντεμπούτο του el-Born, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζεται η SEAT.

Το SEAT el-Born είναι ένα πρωτότυπο που έρχεται να απαντήσει στις προκλήσεις που φέρνει η επανάσταση της ηλεκτροκίνησης και φιλοδοξεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην επιτάχυνση της μετάβασης προς τη νέα εποχή που ανατέλλει για την αυτοκινητοβιομηχανία με στόχο ένα μέλλον με λιγότερους ρύπους.

Καθώς, λοιπόν, οι πόλεις γίνονται όλο και πιο πυκνοκατοικημένες και οι άνθρωποι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν ακόμη το αυτοκίνητο, η νέα πρόταση της SEAT έχει στόχο να καλύψει τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται: ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα.

Το SEAT el-Born είναι το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen Group, φέρει το όνομα μίας από τις πιο γνωστές γειτονιές της Βαρκελώνης και συνδυάζει τον σπορ χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου με την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης.

Το μοντέλο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη, ενώ θα παράγεται στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσεις τους δρόμους έως το 2020.

Το el-Born φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία που εξασφαλίζει αυτονομία έως 420 χλμ. ανά φόρτιση, σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών WLTP, ενώ φτάνει τα 100 χλμ./ώρα μόλις σε 7,5 δευτερόλεπτα, γεγονός που αποδίδει τόσο τον πρακτικό όσο και τον σπορ χαρακτήρα του νέου μοντέλου.

Αν ληφθεί υπόψη, δε, ότι η επαναφόρτιση της μπαταρίας του επιτυγχάνεται σε μόλις 47 λεπτά, είναι εμφανές ότι το νέο μοντέλο της SEAT έρχεται να αλλάξει τις μέχρι τώρα αντιλήψεις για την ηλεκτροκίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ