Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση της 21st Century Fox η Disney

Οι ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας έδωσαν το “πράσινο φως” στην Disney για την εξαγορά μέρους των δραστηριοτήτων της 21st Century Fox, έναντι τιμήματος 71,3 δισ. δολαρίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πωλήσει το τοπικό κανάλι του Fox Sports και τα σχετικά αθλητικά δικαιώματα στη χώρα.

Η έγκριση φέρνει τη Disney μόλις μερικά βήματα μακριά από την ολοκλήρωση της εξαγοράς δραστηριοτήτων της 21st Century Fox, η οποία έχει ανακοινωθεί από τον Δεκέμβριο του 2017.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα καθώς η Disney έπρεπε να πάρει την άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές αρκετών χωρών, αφού οι δραστηριότητες της Fox εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, ενώ με την εξαγορά του δικτύου αθλητικών καναλιών της Fox (Fox Sports), η Disney δημιουργεί έναν κολοσσό στον χώρο αυτό, αφού είναι επίσης ιδιοκτήτρια του ESPN.

Η συμφωνία βρισκόταν μήνες στο μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών της Βραζιλίας, CADE, οι οποίες φαίνονταν απρόθυμες να δώσουν το Ok για την ολοκλήρωση της εξαγοράς. Μάλιστα, η καθυστέρηση των αρχών ανάγκασε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Bob Iger, να πάει ο ίδιος στη χώρα της Νότιας Αμερικής πριν από δύο εβδομάδες, προκειμένου να συναντηθεί με τη ρυθμιστική αρχή της χώρας, απ’ όπου όμως επέστρεψε χωρίς αποτέλεσμα.

Βασικό εμπόδιο για την έγκριση της εξαγοράς από τις ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας ήταν η απόκτηση από την Disney, μέσω της Fox, του αθλητικού καναλιού Fox Sport, το οποίο όμως ξεπεράστηκε καθώς η Disney συμφώνησε τελικά να πωλήσει το αθλητικό κανάλι του δικτύου Fox Sports.

Σημειώνεται ότι το ανάλογες κινήσεις, δηλαδή την πώληση δραστηριοτήτων του δικτύου Fox Sports, απαίτησαν από την Disney και οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, προκειμένου να δώσουν το “πράσινο φως” για την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ