Νέα συνάντηση Τραμπ – Κιμ στα τέλη Φεβρουαρίου

Για τα τέλη Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί το δεύτερο τετ-α-τετ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος εχθές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο για την Κατάσταση της Ένωσης, η δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Φεβρουαρίου στο Βιετνάμ.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι η σχέση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι “καλή”, ενώ σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Πιονγκγιάνγκ με στόχο την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο.

Πρόσθεσε, βέβαια, ότι απομένουν πολλά να γίνουν, αλλά υποστήριξε ότι εάν ο ίδιος δεν είχε εκλεγεί πρόεδρος, τότε οι σχέσεις των δύο χωρών θα ήταν πολύ χειρότερες. Αν δεν είχα εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα ήμασταν τώρα, κατά τη γνώμη μου, σε έναν σημαντικό πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη συνάντηση Τραμπ – Κιμ προγραμματίζεται να λάβει χώρα στο Βιετνάμ, στα τέλη του μήνα, και ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των ΗΠΑ, Stephen Biegun, θα βρεθεί σήμερα στην Πιονγκγιάνκ, όπου θα συναντηθεί με τον βορειοκορεάτη ομόλογό του για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες της συνάντησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ