“Τέλος εποχής” για την γερμανική αεροπορική εταιρεία Germania

Ο γερμανικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Germania ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και ότι αναστέλλει άμεσα όλες τις πτήσεις του, καθώς αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις βραχυπρόθεσμες οικονομικές υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Karsten Balke, τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας αποδίδονται στην άνοδο της τιμής των καυσίμων, στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου και στο απροσδόκητα υψηλό κόστος συντήρησης.

Δυστυχώς, τελικά δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς τις προσπάθειες χρηματοδότησής μας για να καλύψουμε ένα βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ρευστότητας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Germania.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα το Βερολίνο, συμβούλευσε τους επιβάτες που είχαν αγοράσει εισιτήρια να επικοινωνήσουν με τους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες για να κλείσουν κάποια άλλη πτήση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι όσοι είχαν κάνει κράτηση απευθείας από την εταιρεία “δυστυχώς” δεν υπάρχει δυνατότητα να εξυπηρετηθούν.

Η Germania, με στόλο 37 αεροσκαφών, πραγματοποιούσε πτήσεις σε περίπου 60 προορισμούς στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και εξυπηρετούσε περισσότερους από 4 εκατ. επιβάτες ετησίως.

Σημειώνεται ότι η αίτηση πτώχευσης της Germania έρχεται μετά από την πτώχευση που κήρυξε πριν από ένα και πλέον χρόνο η Air Berlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, που διέκοψε τη λειτουργία του το 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ