Επένδυση στο λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο εξετάζει η Abu Dhabi Ports

Ενδιαφέρον για επενδύσεις στο λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο έχει εκδηλώσει η Abu Dhabi Ports, αντιπροσωπεία της οποίας βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα στο πλαίσιο των συζητήσεων που πραγματοποιεί με τις αρχές του φορέα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, η Abu Dhabi Ports εξετάζει το ενδεχόμενο σύμπραξης για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού της πόλης Μπαρ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

“Σκοπεύουμε να τοποθετήσουμε το λιμάνι του Μπαρ με τέτοιο τρόπο στην αγορά ώστε να είναι ανταγωνιστικό των άλλων λιμένων της περιοχής και εν καιρώ να εξελιχθεί σε κύριο περιφερειακό παίκτη, αξιοποιώντας την καλή γεωγραφική του θέση και τις υφιστάμενες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής”, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής της Abu Dhabi Ports, Ross Tompson.

Η συνεργασία με την Abu Dhabi Ports θα είναι επωφελής όχι μόνο για το λιμάνι και την πόλη Μπαρ αλλά και για τη χώρα γενικότερα, δεδομένης της οικονομικής σημασίας του λιμένα, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου.

“Η γεωγραφική θέση του λιμένα, καθώς και το γεγονός ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως οι δυνατότητές τους, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για μια επιχείρηση από τα ΗΑΕ να βελτιώσει τις επιδόσεις του επενδύοντας και μεταφέροντας τη τεχνογνωσία, σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών του Μαυροβουνίου, Osman Nutkovic.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Abu Dhabi Ports διαχειρίζεται συνολικά 11 λιμάνια και τερματικούς σταθμούς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Γουινέα, και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας των ΗΑΕ, συνεισφέροντας το 3,6% των ΑΕΠ της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ