Η ρουμανική MedLife εξαγόρασε το 51% της ουγγρικής Rozsakert Medical Center

Στην εξαγορά του 51% της ουγγρικής Rozsakert Medical Center προχώρησε η ρουμανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας MedLife, κίνηση που σηματοδοτεί την πρώτη επέκτασή της εκτός ρουμανικών συνόρων.

Μέσω της κίνησης αυτής, η MedLife εδραιώνει τη θέση της και αναδεικνύεται σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

“Η ιατρική ομάδα στην Ουγγαρία είναι πολύτιμη για εμάς και πιστεύουμε ότι μαζί να ενισχύσουμε το σύστημα της MedLife για την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών σε ασθενείς τόσο στη Ρουμανία όσο και στην Ουγγαρία. Οι επενδύσεις σε αυτό το στάδιο ανέρχονται στο ποσό των 4-5 εκατ. ευρώ, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα εξετάσουμε και άλλες ευκαιρίες επέκτασης, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MedLife, Mihai Marcu.

Σύμφωνα με την MedLife, η Rozsakert Medical Center είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας στην Ουγγαρία, με περισσότερους από 40.000 ασθενείς να λαμβάνουν τις υπηρεσίες της κάθε χρόνο. Ιδρύθηκε το 2001 και σήμερα διαθέτει περισσότερους από 250 ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2009 η MedLife έχει ανοίξει ή εξαγοράσει περισσότερες από 83 μονάδες υγείας. Τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 33,9% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2018, φτάνοντας τα 2,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ