Αύξηση 4% στον κύκλο εργασιών του λιανεμπορίου τον Νοέμβριο

Σημαντική βελτίωση κατέγραψε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Νοέμβριο, όπως προκύπτει από τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών ενισχύθηκε κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 1,5%.

Το ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης Όγκου σημείωσε άνοδο κατά 3,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2017 και κατά 3,9% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, τον Νοέμβριο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2018, παρουσίασε αύξηση 3,5%, ενώ αντίστοιχα ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου ενισχύθηκε κατά 3,8%.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών κατά 4% τον Νοέμβριο 2018 σε ετήσια βάση, προήλθε κυρίως από την άνοδο κατά 5,7% στην κατηγορία Βιβλία – Χαρτικά – Λοιπά είδη, κατά 5,4% στα Μεγάλα καταστήματα τροφίμων, κατά 3,8% στα Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων, κατά 2,2% στην Ένδυση – Υπόδηση και κατά 1,3% στην κατηγορία Φαρμακευτικά – Καλλυντικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ