H Volkswagen διατήρησε τα “σκήπτρα” της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας και το 2018

Τα “σκήπτρα” του κορυφαίου ομίλου παγκοσμίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας διατήρησε, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το 2018 ο όμιλος Volkswagen, παρότι η “συμμαχία” των Renault-Nissan-Mitsubishi κατάφερε και πάλι να τον ξεπεράσει στην κατηγορία των ελαφρών οχημάτων.

Ο γερμανικός όμιλος εμφάνισε το προηγούμενο έτος τις περισσότερες ταξινομήσεις μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό των 10,83 εκατ. οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του τομέα φορτηγών MAN και Scania, εμφανίζοντας αύξηση κατά 0,9%. Στην κατηγορία των ελαφρών οχημάτων, όμως, ο όμιλος πώλησε συνολικά 10,6 εκατ. μονάδες.

Στη δεύτερη θέση της συνολικής κατάταξης βρέθηκε η “συμμαχία” των Renault-Nissan-Mitsubishi, με τις τρεις εταιρείες να εμφανίζουν το προηγούμενο έτος συνολικές ταξινομήσεις 10,76 εκατ. επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Ειδικότερα, η Nissan πώλησε συνολικά 5,65 εκατ. οχήματα πέρυσι, αριθμός μειωμένος κατά 2,8%, που αντισταθμίστηκε όμως από την αύξηση κατά 18% που εμφάνισαν οι πωλήσεις της Mitsubishi, στο 1,22 εκατ. οχήματα, και την αύξηση κατά 3,2% στις ταξινομίσεις της Renault, στα 3,88 εκατ. αυτοκίνητα.

Η Toyota Moror Corp διατήρησε τη τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με τις πωλήσεις οχημάτων το 2018 να φτάνουν τα 10,59 εκατ., συμπεριλαμβανομένων πέραν των σημάτων Toyota και Lexus, των μίνι μοντέλων της θυγατρικής της Daihatsu και των ελαφρών και βαρών οχημάτων του τμήματος φορτηγών Hino Motors Ltd. Εξαιρουμένων των φορτηγών Hino, η Toyota πούλησε συνολικά 10,39 εκατ. αυτοκίνητα πέρυσι. Για το τρέχον έτος, πάντως, αναμένει αύξηση των πωλήσεών της στα 10,76 εκατ. οχήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ