“Άλμα” 41% στα έσοδα της Alibaba το τρίτο τρίμηνο

Ισχυρά αποτελέσματα για ένα ακόμη τρίμηνο παρουσίασε ο κινεζικός κολοσσός του λιανεμπορίου Alibaba, με τις πωλήσεις του ωστόσο να ενισχύονται με τον ασθενέστερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, εντείνοντας τους φόρους για τις επιπτώσεις στο επιχειρείν από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε έσοδα για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ύψους 117,28 δισ. γουάν (17,47 δισ. δολάρια), έναντι 83 δισ. γουάν το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Παρά τη σημαντική αύξηση, κατά 41%, όμως, τα έσοδα της εταιρείας κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Refinitiv, ανέμεναν έσοδα 118,9 δισ. γουάν (17,47 δισ. δολάρια).

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, ωστόσο, για το τρίτο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ανήλθαν στα 30,96 δισ. γουάν, αυξημένα κατά 33%, χάρη στο ρεκόρ πωλήσεων που καταγράφηκε κατά τη Singles Day.

Σημειώνεται ότι στη Singles Day, η Alibaba πέτυχε ρεκόρ πωλήσεων 30 δισ. δολαρίων, με την αύξηση όμως σε ετήσια βάση να είναι η χαμηλότερη σε διάστημα 10 ετών, εξέλιξη που αποδίδεται στην επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και την εμπορική διαμάχη Ουάσιγκτον-Πεκίνου.

Όπως σημειώνει το Reuters, εν μέσω της εντεινόμενης αβεβαιότητας, ο κινεζικός κολοσσός έχει περικόψει τις προβλέψεις του για τα έσοδά του στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης που ολοκληρώνεται στον Μάρτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ