Αύξηση πωλήσεων και κερδών για τη Novartis το 2018

Βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών στο σύνολο της προηγούμενης χρήσης εμφάνισε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, που βλέπει άνοδο των πωλήσεων από τις βασικές δραστηριότητές της και το τρέχον έτος.

Ειδικότερα, στο σύνολο της προηγούμενης χρήσης, η Novartis πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 51,9 δισ. δολαρίων, αυξημένες κατά 5% σε ετήσια βάση.

Το ίδιο διάστημα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο κατά 64%, στα 12,6 δισ. δολάρια, ενισχυμένα από τα κέρδη πώλησης τμήματος των δραστηριοτήτων της στην GlaxoSmithKline στο πλαίσιο επικέντρωσής της σε νεότερα φάρμακα και θεραπείες, όπως η γονιδιακή θεραπεία και η πυρηνική ιατρική για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 13,3 δισ. δολάρια, ευθυγραμμιζόμενες με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της ενισχύθηκαν στα 3,39 δισ. δολάρια, λίγο χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη σε δημοσκόπηση του Reuters και λειτουργικά κέρδη ύψους 3,44 δισ. δολαρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ