Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί στη Μαδρίτη

Εκατοντάδες ταξί έκλεισαν σήμερα το πρωί κεντρικό δρόμο της Μαδρίτης, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα ζητώντας να τεθούν αυστηρότεροι κανόνες λειτουργίας για τις εταιρείες διαμοιρασμού διαδρομών, όπως η Uber.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έως τώρα κινητοποίηση των οδηγών ταξί της Μαδρίτης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ώρα αιχμής δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος στην ισπανική πρωτεύουσα και οδηγώντας την αστυνομία να παρέμβει απομακρύνοντας τα οχήματα με γερανούς.

Οι οδηγοί ταξί της Μαδρίτης διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των εταιρειών διαμοιρασμού διαδρομών, υποστηρίζοντας ότι απειλούν τον βιοπορισμό τους, και ζητούν από την περιφερειακή κυβέρνηση να επιβάλει αυστηρότερους κανονισμούς σε εταιρείες Uber και Cabify που παρέχουν online υπηρεσίες μεταφοράς.

Ειδικότερα, απαιτούν από την περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης παρόμοιες ρυθμίσεις με αυτές που ανακοίνωσαν οι αρχές της Βαρκελώνης, βάσει των οποίων οι κλήσεις μέσω των εφαρμογών των εταιρειών διαμοιρασμού διαδρομών θα μπορούν να γίνονται μέχρι μία ώρα νωρίτερα.

Η Uber και η Cabify από τη μεριά τους, βέβαια, αντέδρασαν, απειλώντας να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, τονίζοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο περίπου 3.500 θέσεις εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ