“Ναι” από τη Βουλή στη Συμφωνία των Πρεσπών

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς -όπως αναμενόταν- υπέρ ψήφισαν 153 βουλευτές.

Συγκεκριμένα υπέρ της Συμφωνίας ψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Σπύρος Δανέλλης, η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Κατά ψήφισαν 146 βουλευτές, ενώ “παρών” δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια, που ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία σήμερα, μετά την παράταση που δόθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού βουλευτών που είχαν εγγραφεί για να τοποθετηθούν, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι.

Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ. Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όσους βουλευτές δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, να καταθέσουν τις ομιλίες τους και αυτές θα συναφθούν ως παράρτημα των πρακτικών που θα δημοσιευθούν για αυτήν την ιστορική συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορία σημειώθηκε ένταση καθώς βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν αναφορές περί προδοσίας, προκαλόντας την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής. Αναταραχή σημειώθηκε και λίγο αργότερα όταν ο Γ. Σαρίδης από την Ένωση Κεντρώων ανήρτησε πανό που έγραφε “Δεν φταίει η Δημοκρατία για το ξεπούλημα της Μακεδονίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ