Μαρκ Κάρνι (BoE): Οι βρετανικές εταιρείες δεν είναι έτοιμες για “σκληρό” Brexit

Την άποψη ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν είναι ακόμη έτοιμες για το ενδεχόμενο εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνι.

Όπως τόνισε στο πλαίσιο τοποθέτησής του κατά τη διάρκεια ενός πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρου στο Νταβός, πολλές επιχειρήσεις της χώρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία ώστε να εξομαλυνθεί η μετάβαση.

“Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων υλικοτεχνικής υποδομής που πρέπει να επιλυθούν και είναι αρκετά εμφανές ό,τι σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν έχει επιτευχθεί”, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας στο Νταβός, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μαρκ Κάρνι επανέλαβε, πάντως, την άποψη ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει το περιθώριο να αντιδράσει στην περίπτωση ενός σκληρού Brexit, προσθέτοντας ότι η πολιτικής θα μπορούσε να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση σε ένα τέτοιο σενάριο.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προγραμματιστεί να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου. Ωστόσο ακόμα το κοινοβούλιο της χώρας δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για τον τρόπο αποχώρησης, καθώς έχει απορρίψει τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, καθιστώντας το ενδεχόμενο μιας άτακτης εξόδου ως το πιθανότερο σενάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ