“Προσκλητήριο” Μακρόν για επενδύσεις στη Γαλλία!

Με στόχο την τόνωση της γαλλικής οικονομίας και με σύνθημα “Choose France” ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υποδέχεται στις Βερσαλλίες πλήθος επικεφαλής πολυεθνικών εταιρειών για τους να πείσει να επενδύσουν στη Γαλλία.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός που ξεκινά αύριο, Τρίτη, στην Ελβετία πραγματοποιείται φέτος στον αστερισμό ηχηρών απουσιών. Από τη Μέκκα του οικονομικού και πολιτικού κόσμου θα λείπουν όχι μόνον η Βρετανίδα πρωθυπουργός Μέι και ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν, ο οποίος διοργανώνει το δικό του “μίνι Νταβός” με τη συμμετοχή 150 επικεφαλής πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποιεί τον χρυσοποίκιλτο διάκοσμο των Βερσαλλιών για να διαφημίσει την ελκυστικότητα της Γαλλίας. Το σλόγκαν με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας είναι στα αγγλικά “Choose France” – “Επιλέξτε τη Γαλλία” που σημαίνει την επιστροφή της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι ή όπως λέγεται χαρακτηριστικά “France is back!”

Παρούσα η κρίση με τα “κίτρινα γιλέκα”

Συνοδευόμενος από όλα σχεδόν τα μέλη της κυβέρνησης ο γάλλος πρόεδρος σκοπεύει να προβάλλει τις μεταρρυθμίσεις που έχει πετύχει κατά το 18μηνο και να εξηγήσει ότι «αυτά που ειπώθηκαν πέρυσι ότι θα έκανε, έχουν γίνει» υπογραμμίζει το περιβάλλον του Ελιζέ.

Σημειώνεται παράλληλα ότι στην διοργάνωση συμμετέχουν και πολλές γαλλικές επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών, αντιπροσωπευτικές του οικονομικού ιστού της περιφέρειας, καθώς και επιχειρήσεις που επωφελήθηκαν από ξένες επενδύσεις. Μια επιλογή που δεν είναι τυχαία εν μέσω της κρίσης με “κίτρινα γιλέκα”, που έφερε στο φως την ανάγκη αναζωογόνησης των φτωχών περιοχών της χώρας.

Συνολικά, έξι θεματικοί χώροι “στήθηκαν” στις Βερσαλλίες, προγραμματίστηκαν πάνω από 400 διμερείς συναντήσεις των επιχειρηματιών με μέλη της κυβέρνησης, ενώ στην ατζέντα του προέδρου Μακρόν βρίσκονται έξι τουλάχιστον προσωπικά ραντεβού.

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ