Σαρώνει η υπογεννητικότητα στην Κίνα, στα χαμηλότερα ποσοστά εδώ και 60 χρόνια

Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Κίνα, με την κυβέρνηση να έχει προωθήσει τον νόμο “Ένα Παιδί” με σκοπό να περιορίσει τις γεννήσεις. Ο νόμος αυτός βοήθησε στον έλεγχο του πληθυσμού ο οποίος αυξανόταν ανεξέλεγκτα, όμως εδώ και περίπου 6 μήνες καταργήθηκε. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την μεγάλη επιτυχία του, η οποία σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της μέσης τάξης στην Κίνα, έχει οδηγήσει σε μείωση των γεννήσεων. 

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Wind Info, το 2018 στην Κίνα υπήρξαν “μόλις” 15,23 εκατομμύρια γεννήσεις,το χαμηλότερο νούμερο από το 1961, όταν είχαν αναφερθεί 11,87 εκατ. γεννήσεις. Με τα τελευταία αυτά στοιχεία ο πληθυσμός της Κίνας, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της χώρας, έφτασε τα 1,395 δισεκατομμύρια. 

Ο αριθμός των γεννήσεων του περασμένου έτους ήταν 11,6% χαμηλότερος από 17,23 εκατομμύρια το 2017, σύμφωνα με την Wind Info. Ο πληθυσμός παρουσίασε αύξηση κατά 3,81% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, ενώ όπως αναφέρει το ΑP η κινεζική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο πληθυσμός της χώρας θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο του το 2029, με 1,442 δισεκατομμύρια, και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η σταδιακή μείωση του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ