To Facebook σκοπεύει να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ σε μέσα ενημέρωσης

To Facebook ανακοίνωσε ότι σκοπεύει την επόμενη τριετία να επενδύσει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο, σε μια περίοδο που το κοινωνικό δίκτυο έχει επικριθεί έντονα για το ρόλο του στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Η επένδυση θα εστιάζει σε δύο άξονες, αφενός στη υποστήριξη δημοσιογράφων και εκδοτών για την εκπόνηση της δουλειάς τους και αφετέρου στη στήριξη μέσων ενημέρωσης για την ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων που θα τους εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους στο μέλλον.

Σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο, ο νέος αυτός γύρος επενδύσεων θα διαφέρει σε σχέση με προηγούμενους, καθώς δεν θα συνδέεται με την απευθείας διάθεση περιεχομένου μέσω της πλατφόρμας.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις, την παραπληροφόρηση και τις χαμηλής ποιότητας ειδήσεις στο Facebook”, ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η Campbell Brown, αντιπρόεδρος του τμήματος ειδήσεων του Facebook. “Αλλά έχουμε επίσης την ευκαιρία και την ευθύνη να βοηθήσουμε τους τοπικούς οργανισμούς ειδήσεων να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν”, πρόσθεσε.

Ο πρώτος γύρος επενδύσεων θα αφορά σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι Pulitzer Center, Report for America κ.ά.

Με βάση το κοινωνικό δίκτυο, η χρηματοδότηση θα ενισχύσει τους πόρους των τοπικών εκπροσώπων του Τύπου καθώς και την έρευνα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωση ειδήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ