Η Volvo επενδύει στην ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Με μια στρατηγική επένδυση στην εταιρεία Momentum Dynamics Inc, η οποία αναπτύσσει υψηλής ισχύος συστήματα ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η Volvo επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της στην “κούρσα” των αυτοκινητοβιομηχανιών για την κυριαρχία στην ταχέως εξελισσόμενη αυτή αγορά.

Η Momentum Dynamics, με έδρα τη Φιλαδέλφεια, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και εμπορική διάθεση υψηλής ισχύος συστημάτων ασύρματης φόρτισης για την αυτοκινητοβιομηχανία, ειδικά για ηλεκτρικά, αυτόνομα και διασυνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα.

Η ασύρματη ηλεκτρική φόρτιση επιτρέπει σε οποιοδήποτε τύπο οχήματος να συνδέεται αυτόματα και χωρίς επίβλεψη στο ηλεκτρικό δίκτυο χωρίς τη χρήση καλωδίων. Η δυνατότητα αυτή, που δεν απαιτεί δηλαδή τη σύνδεση του οχήματος από τον οδηγό σε έναν σταθμό φόρτισης, αναμένεται να ανοίξει νέους δρόμους στην ηλεκτρική αυτοκίνηση καθώς θα οδηγήσει στην αποτελεσματικότερη χρήση της χωρητικότητας των μπαταριών και στην αύξηση της διάρκειας οδήγησης.

Η Momentum Dynamics πραγματοποιεί ήδη δοκιμές στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική τόσο με κατασκευαστές οχημάτων όσο και με διαχειριστές στόλων οχημάτων, λεωφορείων, φορτηγών, ακόμα και τρένων.

“Στόχος μας στον όμιλο Volvo είναι να διευρύνουμε την τεχνολογία μας σχετικά με τη φόρτιση και τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στο οικοσύστημα που σχετίζεται με τα ηλεκτρικά οχήματα και τον ενεργειακό εφοδιασμό. Βλέπουμε λοιπόν τη συνεργασία και τις επενδύσεις ως τον δρόμο προς τα εμπρός σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον”, δήλωσε σχετικά με τη νέα επένδυσή της Volvo Group Venture Capital, ο υπεύθυνος επενδύσεων της εταιρείας, Stefan Söderling.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Volvo Group Venture Capital θα συνεχίσει να αναζητά νέες επενδύσεις σε καινοτόμες επιχειρήσεις με στόχο την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ομίλου Volvo στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του, ιδιαίτερα στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων, των αυτόνομων οχημάτων και της διασυνδεσημότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ