Στην εξαγορά της Pulogsa προχωρά η DP World

Ο κολοσσός στον τομέα της διαχείρισης λιμένων DP World κατέθεσε προσφορά εξαγοράς, ύψους 502 εκατ. δολαρίων, για την ομοειδή χιλιανή εταιρεία Puertos y Logistica (Pulogsa), στο πλαίσιο της στρατηγικής του για επέκταση στη Λατινική Αμερική.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η DP World, έχει ήδη συνάψει συμφωνία για την απόκτηση του 71,3% της Pulogsa από τη Minera Valparaiso και άλλους μετόχους που σχετίζονται με τη Matte Group, ενώ μέσω της προσφοράς στοχεύει στην απόκτηση του 100% της χιλιανής εταιρείας.

Η Pulogsa, που έχει έδρα στο Σαντιάγο, λειτουργεί μέσω σύμβασης μακροχρόνιας παραχώρησης το λιμάνι Puerto Central στο Σαν Αντόνιο της Χιλής, ενώ κατέχει και λειτουργεί επίσης το λιμάνι Puerto Lirquen στα νότια της χώρας. Είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Σαντιάγο και η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται σε περίπου 170 εκατ. δολάρια.

“Τα νέα αυτά περιουσιακά στοιχεία θα επιτρέψουν στην DP World να εξυπηρετήσει ιδιοκτήτες φορτίων και ναυτιλιακές γραμμές σε πέντε βασικές πύλες στη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής, στην Posorja (Εκουαδόρ), σε Callao και Paita (Περού) και σε San Antonio and Lirquen (Χιλή)”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem.

Σύμφωνα με την DP World, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ