Πάνος Καμμένος: “Όχι” στην ψήφο εμπιστοσύνης

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πουν “όχι” στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση, τόνισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως τόνισε,τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και υποκρύπτεται θέμα εμπιστοσύνης προς το θέμα της Μακεδονίας λέμε ‘όχι’, με πολύ βάρος στην καρδιά μας”.

“Λέμε όχι όσοι μείνουμε”, πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι αν δώσουν τώρα ψήφο εμπιστοσύνης θα είναι σαν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα εξαρχής είχε σε οποιαδήποτε λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία.

“Για το λόγο αυτό σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση την οποία πονάμε, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια”, σημείωσε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε, μάλιστα, από τον πρωθυπουργό να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στη συνεργασία που είχε μέχρι σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι αυτή έγινε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. “Κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να σώσουμε τη χώρα από την πτώχευση”, τόνισε, ενώ επισήμανε ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια δεν έχει ανταλλάξει ούτε μία κακή κουβέντα με τον πρωθυπουργό.

Ερωτηθείς εάν οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν ή εάν θα απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι ο ίδιος, ο Θεόδωρος Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, θα καταψηφίσουν.

Για την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, για την οποία -όπως τόνισε- είναι περήφανοι για τη δουλειά έχει κάνει ως υπουργός, είπε ότι δεν έχει εικόνα για το τι θα πράξει. Αντίστοιχα, σημείωσε ότι δεν έχει εικόνα για το τι θα πράξει και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα αποφάσισε να πάει στην Κίνα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι “δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα από την Κίνα”, προσθέτοντας ότι όποιος ανταλλάξει την καρέκλα με την ψήφο εμπιστοσύνης, θα διαγραφεί από το κόμμα.

Σε ό,τι αφορά τον Αθανάσιο Παπαχριστόπουλο, τόνισε ότι όταν ρώτησε την Κοινοβουλευτική Ομάδα εάν υπάρχουν διαφωνίες για τις Πρέσπες, η μόνη διαφωνία ήταν του Αθ. Παπαχριστόπουλου, η οποία έχει εκφραστεί εδώ και καιρό. Δεν αναφέρθηκε στον Κώστα Ζουράρη.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανέφερε, έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση όλα τα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Απαντώντας για το εάν θα ψηφίσει πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, ο Πάνος Καμμένος απάντησε ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώσει δημόσια ότι δεν θα δεχτεί ποτέ όρο Μακεδονία και ότι θα καταργήσει διά νόμου την συμφωνία των Πρεσπών αν εκλεγεί, θα την υπογράψει.

“Δεν θα το κάνει. Απ’ ότι ξέρω ανάβει λαμπάδες για να μην πέσει στα χέρια του η Συμφωνία των Πρεσπών, πρόσθεσε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ