Αλέξης Τσίπρας: Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ

“Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο για την αντικατάσταση συμβολή του” στη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

“Επί τέσσερα σχεδόν χρόνια είχα μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες, όπως γνωστές είναι και οι ιδεολογικές διαφορές μας”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Ωστόσο, τα τέσσερα αυτά χρόνια με γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και καταφέραμε πολλά. Καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια, να επαναφέρουμε την κανονικότητα και να στηρίξουμε τους αδύναμους. Καταφέραμε να κινηθούμε για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της προστασία της δικαιοσύνης. Για όσα πετύχαμε θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη συμβολή του σε όλη αυτήν την προσπάθεια”, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ζήτησε καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες από τον Πάνο Καμμένο. “Τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Σήμερα μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού άμυνας και ότι θα ζητήσει το ίδιο να κάνουν και τα άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ. Έκανα δεκτή την παραίτηση, όπως θα κάνω δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπ’ όψη μου.

“Έχω καταστήσει σαφές ότι στο εθνικό συμφέρον δεν θα κάνω πίσω”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι νέος υπουργός Άμυνας θα οριστεί άμεσα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα ζητήσει άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. “Το σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα να αφήσω ασαφές και αμφίσημο αν υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών που στηρίζει την προσπάθειά μου για την ολοκλήρωση πολύ σημαντικού έργου”, σημείωσε, προσθέτοντας: “Το Σύνταγμα μου δίνει τη δυνατότητα να αναζητώ πλειοψηφίες σε όλα τα κρίσιμα θέματα. Θα τις έβρισκα είμαι σίγουρος. Όμως ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς. Ποτέ δεν δειλιάζω μπροστά στο εθνικό όφελος”.

“Γι’ αυτό αποφάσισα και ενημέρωσα τον πρόεδρο της βουλής ότι άμεσα θα πάμε στη διαδικασία για ανανέωση της εμπιστοσύνης της εθνικής αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία σε όλες τις κρίσιμες για τη χώρα επιλογές και η κυβέρνησή μου να ολοκληρώσει συνταγματικά τη θητεία της ως τον Οκτώβριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότιο καθένας μας στις κρίσιμες στιγμές οφείλουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Πρώτος εγώ, τα μέλη της κυβέρνησης και βεβαίως κάθε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ