Τέσσερις νεκροί και 50 τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στο Παρίσι

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 50 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε ισόγειο κτιρίου στο κέντρο του Παρισιού λόγω διαρροής αερίου.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη Rue de Treviso, στο ένατο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, γύρω στις 9:00 τοπική ώρα, σε ένα αρτοποιείο, και ήταν τόσο ισχυρή που κατέστρεψε τις προσόψεις των παρακείμενων καταστημάτων, ενώ προκάλεσε ζημιές σε αρκετά ακόμη κτίρια.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Κρίστοφερ Καστανέρ, μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων είναι και δύο πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που βρίσκονται μέσα στο κτίριο προσπαθώντας να εντοπίσουν τη διαρροή. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ένας από τους πυροσβέστες ήταν θαμμένος κάτω από τα συντρίμμια για αρκετή ώρα.

Σύμφωνα με τον Καστανέρ, δέκα άνθρωποι είναι σοβαρά ταυματισμένοι, χωρίς όμως να απειλείται η ζωή τους, ενώ τουλάχιστον ακόμη 37 άτομα έχουν τραυματιστεί πιο ελαφρά.

Paris_explosion_4

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο για να βοηθήσουν τους τραυματίες, ενώ δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην κοντινή πλατεία Place de l’Opera για να διακομίσουν τους σοβαρά τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και αρκετά ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν σε ένα ξενοδοχείο εκεί κοντά, την ώρα της έκρηξης φωτιά τύλιξε το ισόγειο του κτιρίου, ενώ τα συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε κοντινά κτίρια και αυτοκίνητα. Από την έκρηξη και το ωστικό κύμα έσπασαν τα παράθυρα στους ορόφους πάνω από το αρτοποιείο, καθώς και στα απέναντι κτίρια.

Paris_explosion_2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ