Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στο κέντρο του Παρισιού, προκαλώντας τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων και ζημιές σε αρκετά κτίρια της περιοχής.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη Rue de Treviso, στο ένατο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, γύρω στις 9:00 τοπική ώρα.

Αν και η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή, όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης οφείλεται σε διαρροή αερίου σε ένα αρτοποιείο.

Paris_explosion_1

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ωστόσο -όπως τόνισε- προς το παρόν δε έχει αναφερθεί κάποιος θάνατος. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς αναμένεται επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία.

Paris_explosion_3

Εικόνες, πάντως, που κυκλοφόρησαν στα social media από το σημείο δείχνουν ένα κτίριο να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές. Όλη η πρόσοψη στο ισόγειο του κτιρίου, από όπου βγαίνουν φλόγες, έχει καταστραφεί, ενώ έχουν σπάσει τα παράθυρα και σε άλλους ορόφους, όπως και στα απέναντι κτίρια από το ωστικό κύμα.

Συντρίμμια απλώνονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση, ενώ ζημιές έχουν υποστεί ακόμη αρκετά κτίρια της περιοχής.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και σωστικά συνεργεία βρίσκονται στο σημείο, προσφέροντας βοήθεια στους τραυματίες, ενώ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν αυτούς που βρίσκονται στα διαμερίσματα πάνω από το αρτοποιείο.

Paris_explosion_4

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και έχει ζητήσει την εκκένωση της περιοχής για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ