Ακύρωση του Brexit βλέπουν” τώρα δύο βασικοί χορηγοί του

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται σήμερα δύο από τους μεγαλύτερους χορηγούς της εκστρατείας υπέρ του Brexit το 2016, που δηλώνουν ότι η κυβέρνηση θα κάνει τελικά πίσω και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο Peter Hargreaves, που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός της εκστρατείας “leave” το 2016, και για τον βετεράνο μάνατζερ hedge fund, Crispin Odey. Αμφότεροι δήλωσαν στο Reuters ότι αναμένουν η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ παρά τη νίκη που πέτυχαν στο δημοψήφισμα του 2016.

Η απαισιοδοξία τους εδράζεται στην αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με την κρίσιμη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο για την έγκριση ή όχι της συμφωνίας που έχει διαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες η Τερέζα Μέι.

Όπως υποστηρίζουν, την επόμενη εβδομάδα δεν θα κριθεί μόνο το πώς θα εξελιχθεί το “διαζύγιο” Βρετανίας-ΕΕ, αν δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει με ή χωρίς συμφωνία από το μπλοκ, αλλά ίσως και το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά ή όχι το Brexit.

O Hargreaves τόνισε, μάλιστα, είναι το πιο πιθανό είναι η κυβέρνηση να ζητήσει πρώτα μια παράταση της διαδικασίας εξόδου από την ΕΕ και στη συνέχεια να επιδιώξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

“Έχω εγκαταλείψει εντελώς. Είμαι εντελώς απελπισμένος, δεν νομίζω ότι το Brexit θα πραγματοποιηθεί”, δήλωσε ο Hargreaves, 72 ετών, ο οποίος είναι ένας από τους πλουσιότερους άντρες της Βρετανίας και δώρισε 3,2 εκατ. λίρες (4 εκατ. δολάρια) στην εκστρατεία υπέρ του Brexit.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Crispin Odey, ο οποίος δώρισε περισσότερες από 870.000 λίρες στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης, που θεωρεί ότι το Brexit δεν θα πραγματοποιηθεί, αν και δεν πιστεύει ότι θα διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

“Η άποψή μου είναι ότι δεν πρόκειται να συμβεί”, δήλωσε ο Odey. “Δεν μπορώ να δω πώς θα μπορούσε να γίνει με την υφιστάμενη σύνθεση του κοινοβουλίου”, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ