Στην εξαγορά της Celgene προχωρά η Bristol-Myers έναντι 74 δισ. δολαρίων

Στην εξαγορά της φαρμακευτικής εταιρείας Celgene, η οποία παρασκευάζει φάρμακα κατά του καρκίνου, προχωρά η Bristol Myers-Squibb, έναντι τιμήματος 74 δισ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες, με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Celgene θα λάβουν 1 μετοχή της Bristol-Myers και 50 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή που διαθέτουν, ή 102,43 δολάρια ανά μετοχή, που προσφέρει premium 53,7% σε σχέση με το κλείσιμο της Celgene στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

“Μαζί με την Celgene δημιουργούμε μια καινοτόμα ηγετική βιοφαρμακευτική εταιρεία που θα προσφέρει νέες επιλογές σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bristol-Myers Squibb, Giovanni Caforio, αναφορικά με τη συμφωνία.

Το σχήμα που θα προκύψει μετά την εξαγορά θα έχει εννέα προϊόντα με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια και σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης στους τομείς της ογκολογίας, της ανοσολογίας και της καδιαγγειακών παθήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι μέτοχοι της Bristol-Myers θα κατέχουν το 69% της συνδυασμένης εταιρείας και οι μέτοχοι της Celgene το υπόλοιπο 31%.

Σύμφωνα με το Reuters, η Bristol-Myers Squibb έχει εξασφαλίσει ήδη τη χρηματοδότηση της εξαγοράς μέσω δανείου από τις Morgan Stanley Senior Funding Inc και MUFG Bank Ltd.

Στην είδηση της συμφωνίας, η μετοχή της Celgene εκτινάχθηκε κατά 30,5% στα 87 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ ο τίτλος της Bristol-Myers υποχώρησε κατά 13% στα 45,20 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ